Uppdatering från en lycklig tjej

Jag har aldrig i mitt liv varit så lycklig som jag var igår. Jag satte en helt oförväntad nolla i 130 och kunde inte sluta le. Jag satte som ett fån och log i baksätet på bilen de 3 timmarna hem från Karlstad igår och jag känner bara, aldrig ska jag sluta med denna sport. Att jag var nolla och 3 i 120 var väldigt mycket grädde på moset. 

Var hela veckan så nära att ställa in, Chivas skulle skos om i måndags men hade dragit av sig fram skon och fått med en hel del hov, så att vi var tvungna att låta honom vara utan. Såklart blev han öm, men efter många om och men konstaterade vi att de var värt ett försök. De var trots allt sand-spån underlag och han var inte ett dugg öm. Tackar mig själv 100 gånger om för att jag bestämde mig för att åka på morgonen istället för att ställa in. 

Nu väntar en lugnare vecka med bara massa godis och jogging innan vi åker på årets sista meeting, Gävle horse show 4-6 oktober. Film finns på min Facebook sida.



Ulle träning

Tränade för Ulle igen i Torsdags, vi red mest markarbete, lite stuts, 3 kombination och galoppbommar men vi hade även en fristående oxer som Chivas hoppade helt fantastiskt på. Fick träna mycket på att hålla axlarna lite framme och vara avslappnad för att vara mer följsam . Ulle kallar mig tennsoldat för att jag sitter så spikrakt. Vilken otrolig skillnad de blev, kunde bara mjukt följa med över och Chivas fick mer utrymme till språng. '
 
Nu väntar Carlstad horse show (av någon anledning med C? haha) och första inomhus tävlingen, på fredag. Det känns lite smått deprimerande att vi nu ska byta ut de soliga dagarna på stora fina utebanorna mot trånga mörka ridhus och frysna tår.
 
En bild från den förmodligen varmaste tävlingsdagen i mitt liv i Avesta. Där Chivas skuttade runt en 130 på ett helt fantastiskt sätt. 
Haha såg nu va ful kvalité de var på bilden, den var väldigt mörk och jag försökte ljus upp den. Men min foto redigerings karriär var över redan innan den startade så därav resultatet ;-)
 
 

Gestrike idag

Tävlingen idag har gått helt okej, de finns saker jag skulle kunnat gjort bättre men jag ska försöka ta med de bra. Framridningen och hoppningen kändes jättebra, jag kände att jag hittade en lugn och bra ridning och fick fram bra språng.

I 120 fick jag ett stop som klantigt nog var på första hindret, jag ville bibehålla den lugna galoppen och glömde pulse i skänkeln lite så Chivas bröt av till trav. Men felfri på hinder sedan även om de inte kändes strålande.

I 130 rev vi 3. 1-2 kändes helt okej, var lite ivrig på första. 3 tyckte jag att jag hade lugnat ner galoppen och kom bra på men Chivas rev bakbommen, red fram lite väl mycket på 4 som jag borde ha väntat in. Sen flöt banan på bra, dock fick mamma inte med sista hindret på filmen som Chivas hoppade med strålande höjd på, synd!

Här är filmen från 130 


Motivationen

I morgon kommer vi att åka till Gestrike Sportryttare för att tävla och Chivas kändes oerhört fin idag när jag trimmade. Jag känner mig som ett barn dagen innan julafton just nu, förväntansfull och ivrig. De känslorna börjar sakta men säkert hittat tillbaka, som jag tappade någon gång mellan motgång och motgång under föregående säsong. Det känns enormt bra! Jag har saknat den där känslan om att inget annat än ridsporten spelar någon roll de senaste året och jag har varit grymt skrämd över de. Jag har slagits med mig själv och levt i någon form utav förnekelse. Men nu börjar jag se ljuset i tunneln. Bara en sådan sak som gå och längta till tävlingarna och att allt fokus ligger på morgondagens prestation när kvällstankarna börjar vandra sig på känns väldigt viktigt för mig att få tillbaka.


Film från träningen

Hinder nummer 2 fokuserar Chivas mest på att hoppa med höjd och därför får han med sig bommen med bakbenen, sen flyter banan på helt fantastiskt tills jag tappar lite på distansen där det var 22,5 som jag vanligtvis hade haft enormt svårt att få in 5 galoppsprång på men i och med att jag hade hittat en galopp som var så pass kompererad så fick jag alldeles för långt och insåg det för sent så vi räckte inte fram. Sedan blev vi trötta och jag kunde inte hålla Chivas motiverad samtidigt som jag saknar rutin, men det var som sagt styrka som också satte stop, men förhoppningsvis är det saker som kan bli bättre. 
  

Ulle träning

Har tränat för Ulle i helgen och Chivas har skött sig väldigt väldigt bra. Jag känner mig otroligt nöjd och glad över att saker och ting har börjat hända. Tack vare världens bästa Ulle är vi på väg att hitta en rytm och galopp som fungerar bra och som får Chivas att hoppa helt fantastiska språng. Igår red vi markarbetes övningar och trimmade så när jag red fram idag kändes han väldigt avspänd. 
 
Vi hoppade en lång och stor banan och de 9 första hindren kändes så bra att jag inte förstod vad som hände, sedan på slutet hade vi inte energin att komma upp på samma sätt. Men jag är ändå nöjd och tar med mig alla de bra språng och beröm vi fick!  
Markarbete igår
 

RSS 2.0